Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
olej 4 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżeczki
curry 1/3 łyżeczki
kolendra mielona 1/3 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżeczka
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim

Kroki postępowania

1
Olej przelać do miseczki. Dodać do niego wszystkie przyprawy i czosnek niedźwiedzi, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim foto
2
Mięso umyć, osuszyć, pokryć przygotowaną marynatą i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 2 - Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim foto
3
Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa do pieczenia.
Krok 3 - Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim foto
4
Cebulę obrać, pokroić w plasterki, obłożyć nią mięso.
Krok 4 - Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim foto
5
Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut. Następnie udka wyjąć z woreczka do naczynia i piec dalej do zrumienienia.
Krok 5 - Udka z wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.07.2016 07:34
Lubię drób z każdymi dodatkami.
Justi2401 15.07.2016 16:44
Wspaniałe na obiad :)
marzut 15.07.2016 13:25
Smaczne mięso
Alex_M 15.07.2016 13:11
muszą być pyszne :)
Ola1984 15.07.2016 12:16
Pyszna porcja mięsa :)
Renataj 15.07.2016 11:54
Bardzo apetycznie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak