Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz w octowej marynacie Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

leszcz 7 szt średnich

Marynata

woda 2,5 l
ocet 600 ml 6 % koperkowy
ziele angielskie 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżkia
cebula 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka

Porada

Ze względu na to, że ryby nie solimy marynata powiina być dobrze doprawiona.

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz w octowej marynacie Zewy

Leszcze sprawić czylo wypatroszyć, oskrobać i umyć.
Pokroić na połówki i obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
Wszystkie składniki marynaty zagotować w garnku i gotowac 5 minut.
Usmażone kawałki ryby ukladac na przykład w naczyniu żarodopornym i zalewać gorącą marynatą.
Gotową rybę w zalewie wystudzić i wstawić naczynie do lodówki na 3-4 dni.
Po tym czasie ryba gotowa jest do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 15.07.2016 09:44
dziękuję. @mysza75 jak chcesz moge Ci podesłać, hi, hi. U mnie ostatnio sporo leszczy, bo m mąz zaczął znowu łowić. Choc trafiają sie i inne ale leszcza najwięcej. A taki w occie najlepszy mo ma duzo ości.
mysza75 15.07.2016 07:39
pyszna rybka tak dawno nie jadłam leszcza
Wiktoria29 14.07.2016 21:57
rybę tak marynowaną jadłam całe wieki temu
Motorek 14.07.2016 20:08
smaczna rybka
Bernadeta1 14.07.2016 19:59
bardzo lubię taką rybkę, pyszna
Agnieszka-87-25 14.07.2016 18:55
bardzo apetyczna
cukiereczek 14.07.2016 18:41
taka rybka idealna dla mojego męża
ilka01 14.07.2016 17:06
super przepis :)
kd045 14.07.2016 14:24
uwielbiam ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak