miodownik z masą cytrynową

miodownik z masą cytrynową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • margaryna

    1 szt.
  • jajka

    4 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • miód płynny

    2 łyzki
  • budyń cytrynowy

    2 op.
  • mleko

    3/4 litra
  • cukier

    1/2 szkl.
  • miód płynny

    4 łyżki
  • orzechy włoskie

    1 szkl.
  • soda oczyszczona

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, jaj, margaryny, cukru, sody miodu zagnieć ciasto i upiecz 3 placki. Budyń ugotuj na mleku i gorącym przekładaj placek. Wierzch udekoruj orzechami uprażonymi na 4 łyżkach miodu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

21.03.2011 16:51
slodkosci mmmm...:)

christopher1

28.08.2010 11:39
Wygląda sympatycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat