Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kminkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 15 dag
sól 1/2 łyżeczki
drożdże 20 gram
mleko 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
jajko 1 sztuka
kminek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kminkiem

Drożdże mieszamy z cukrem i mlekiem i łyżką mąki. Następnie łączymy z mąką , masłem i solą, dodajemy tyle mleka , żeby miało konsystencję jak na makaron, wyrabiamy. Ciasto rozwałkować , pokroić w wąskie paski, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Ułożyć na wysmarowanej blasze i piec w temperaturze220 stopni ok. 15 minut.
Ocena przepisu
12345

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 04.06.2012 19:31
dobre np do barszczyku czerwonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak