Paluszki z kminkiem

Paluszki z kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • masło

    15 dag
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • drożdże

    20 gram
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • kminek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże mieszamy z cukrem i mlekiem i łyżką mąki. Następnie łączymy z mąką , masłem i solą, dodajemy tyle mleka , żeby miało konsystencję jak na makaron, wyrabiamy. Ciasto rozwałkować , pokroić w wąskie paski, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Ułożyć na wysmarowanej blasze i piec w temperaturze220 stopni ok. 15 minut.
Ocena przepisu
12345

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

04.06.2012 19:31
dobre np do barszczyku czerwonego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat