Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 l
ziemniaki 3-4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kalafior 1/4 szt
brokuł 1/4 szt
fasolka szparagowa 10 szt
szpinak świeży 1 garść
pomidory 2 szt
koperek 4 gałązki
lubczyk świeży 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa ze szpinakiem

Ziemniaki, obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Warzywa pokroić. Zalać ziemniaki i warzywa wywarem mięsnym, dodać liść laurowy i ziele i pogotować. Pomidory sparzyć i ściągnąć skórkę, pokroić. Szpinak, koperek i lubczyk drobno pokroić. Pod koniec gotowania, gdy ziemniaki i warzywa będą prawie miękkie, dodać szpinak, pomidory i koperek. Pogotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.07.2016 13:40
lubię takie zupy
matesko 22.07.2016 09:56
Pożywna, zdrowa i smaczna
Wafelek2601 12.07.2016 21:51
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak