Sznycle cielęce Marsala

Sznycle cielęce Marsala

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sznycle cielęce(po ok.180g)

    4
  • Łyżek oliwy

    6
  • dymki

    3
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • sok z jednej cytryny

  • łyzka mąki ziemniaczanej

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle umyć i osuszyć.Zalać winem wymieszanym z 4 łyżkami oliwy.Przykryć i włożyć do lodówki na 60 minut.Dymki oczyścić,drobno pokroić.Sznycle osączyć z marynaty,smażyć na 2 łyżkach oliwy po 4 min z każdej strony.Doprawić solą i pieprzem,trzymać w cieple.Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać sok z cytryny,marynatę i bulion.Sos nieco odparować,dodać dymkę,dusić ok.3min.Zagęścić mąką ziemniaczaną z odrobiną wody.Podać ze sznyclami np.makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat