Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka na węgierkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 30 dkg
cynamon w kawałku 1 szt.
spirytus 1/2 litra
woda 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka na węgierkach

Śliwki obierz z pestek i wrzuć do rondla, zasyp cukrem i odstaw na noc. Owoce wyjmij i użyj na powidło. Wodę zagotuj z cukrem. Jak przestygnie wlej do soku ze śliwek dodaj cynamon.Wymieszaj dokładnie i wlej powoli spirytus. Przelej nalewkę do słoja i odczekaj kolka dni aż się wyklaruje i przelej do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 04.04.2013 08:11
smakuje jak śliwowica
noculos 05.03.2012 22:10
fajne!
noculos 05.03.2012 22:10
fajne!
noculos 05.03.2012 22:10
fajne!
noculos 05.03.2012 22:10
fajne!
noculos 05.03.2012 22:10
fajne!
noculos 05.03.2012 22:10
fajne!
bursztynek 20.09.2011 17:13
też mi się ta oszczędność i 2w1 podobają :)
Anna189 01.09.2010 15:29
dżem i nalewka oszczędnie
christopher1 28.08.2010 11:39
Smaczniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak