Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka jeżynowa z miętą

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyn 1 kg
cukru 1/2 kg
mięty 6 gałązek
wódki cytrynowej 0,7 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka jeżynowa z miętą

Owoce umyć, osuszyć i przełożyć do dużego słoja, przesypując cukrem. Dodać gałązki mięty i całość zalać alkoholem. Słój szczelnie zamknąć i całość macerować przez dwa tygodnie. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek, zakorkować i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.08.2012 15:35
spróbuję
Goya 25.04.2012 13:59
super
cukiereczek 16.08.2011 08:29
świetna
Karolina92 02.05.2011 09:11
alez to musi byc wspaniale!!!!
aguus 25.04.2011 13:24
super!
Marzena40 13.04.2011 08:44
świetna
Aleksandra45 17.02.2011 08:45
chętnie bym spróbowała
christopher1 28.08.2010 11:39
Godna uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak