Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z agrestem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
agrest 2 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z agrestem

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. W dużym garnku rozgrzewamy masło i przesmażamy kapustę wraz z posiekanym koperkiem.
Agrest myjemy i obieramy z szypułek. Dodajemy do kapusty i przesmażamy jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając. Podlewamy niewielka ilością wody (opcjonalnie bulionu) i gotujemy aż kapusta zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.06.2017 10:25
ciekawe połączanie
Aleksandra/Olcia 23.07.2016 11:02
nigdy takiej nie jadłam
noninka77 12.07.2016 19:32
Ciekawy przepis.
benka 12.07.2016 16:59
Ciekawe połączenie.
mysza75 12.07.2016 12:25
jeszcze takiej nie jadłam, ciekawe połaczenie
Marta Ryżek-Kalkowska 12.07.2016 11:56
Fajne smaki w tej kapuście.
Mniam 12.07.2016 11:07
Takiego połączenia nie znałam :) Ciekawa jestem smaku.
Motorek 12.07.2016 06:49
fajny pomysł
Benita 11.07.2016 23:36
interesujące połączenie
Renataj 11.07.2016 20:58
Jak dla mnie to ciekawe i nowatorskie zestawienie ... ale bardzo apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak