Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane po staropolsku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 1/2 kg
cebule 2
czosnku ząbek
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane po staropolsku

Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Przełożyć na patelnię, dodać pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać dwie łyżki marynaty szlacheckiej, pieprz ziołowy, sól, majeranek i przyprawę do ziemniaków. Podpiekać całość na łyżce smalcu tak długo, aż ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 10.01.2012 22:50
smaczne
ajres 18.08.2011 22:17
dobre
aguus 25.04.2011 13:23
apetycznie wyglądają
Aleksandra45 23.02.2011 19:03
super!!!
PaniMISIOWA 01.02.2011 19:16
fajne
cichor 25.08.2010 08:37
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak