Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony indyk na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
masło 1-2 łyżki
jabłko 6
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony indyk na słodko

Mięso pokroić na cieniutkie kotlety z obu stron wysmarować masłem i przyprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz bazylią i majerankiem. Umyte jabłka pokroić na ósemki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć indyka i obłożyć go jabłkami. Piec ok. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 31.12.2011 19:49
o jej
Barbara55 06.12.2011 16:36
a co na to indyk?
kielcok1 29.10.2011 12:41
wolę na ostro
Margo1 29.03.2011 17:50
na słodko jeszcze indyka nie jadłam
aginaa 23.09.2010 12:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak