Pieczony indyk na słodko

Pieczony indyk na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1/2 kg
  • masło

    1-2 łyżki
  • jabłko

    6
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na cieniutkie kotlety z obu stron wysmarować masłem i przyprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz bazylią i majerankiem. Umyte jabłka pokroić na ósemki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć indyka i obłożyć go jabłkami. Piec ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

31.12.2011 19:49
o jej

Barbara55

06.12.2011 16:36
a co na to indyk?

kielcok1

29.10.2011 12:41
wolę na ostro

Margo1

29.03.2011 17:50
na słodko jeszcze indyka nie jadłam

aginaa

23.09.2010 12:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat