Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kukurydzy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 4 puszki
jajko 3 szt.
mleko skondensowane niesłodzone 1/2 puszki
masło 10 dag
mąka 10 dag
cukier 3 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kukurydzy

Wykonanie:
Masło roztopić i ostudzić. Kukurydze dobrze odsączyć i zmiksować z mleczkiem i cynamonem. Żółtka ubić z cukrem i połączyć z kukurydzą. Dodać masło, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem, lekko zamieszać. Ciasto przelać do formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 09.07.2016 22:48
fajny przepis
Urszula Świeca 09.07.2016 21:35
Musi być smaczna.))
benka 09.07.2016 17:04
Zaciekawił mnie ten przepis :)
Ania321 09.07.2016 15:41
fajny pomysł :)
w mojej kuchni 09.07.2016 09:07
ciekawe jak smakuje
ben-ka 09.07.2016 09:04
Ciekawy pomysł !
pestka 09.07.2016 09:03
bardzo ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak