Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowe pikle z musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 3 kg
ocet 10 % 2 szkl.
sól 2 łyżki
cukier 1 szkl.
przyprawa do kwaszenia ogórków 1 op.
woda 4 szkl.
musztarda 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowe pikle z musztardą

Ogórki obrać i pokroić w słupki, ułożyć w słoikach. Wodę z opakowaniem przyprawy zagotować, dodać sól, cukier,musztardę i ocet. Goracą zalewą zalać ogórki. Słoiki pasteryzować ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.03.2011 11:02
super
wiola333 09.03.2011 17:28
robię takie
Joanna108
Joanna108 13.02.2011 20:36
ja robię podobne, ale zamiast cukru dodaję miodu
kamilaj 09.09.2010 21:53
moja mama takie robi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak