ogórkowe pikle z musztardą

ogórkowe pikle z musztardą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    3 kg
  • ocet 10 %

    2 szkl.
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    1 szkl.
  • przyprawa do kwaszenia ogórków

    1 op.
  • woda

    4 szkl.
  • musztarda

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w słupki, ułożyć w słoikach. Wodę z opakowaniem przyprawy zagotować, dodać sól, cukier,musztardę i ocet. Goracą zalewą zalać ogórki. Słoiki pasteryzować ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

31.03.2011 11:02
super

wiola333

09.03.2011 17:28
robię takie

Joanna108

13.02.2011 20:36
ja robię podobne, ale zamiast cukru dodaję miodu

kamilaj

09.09.2010 21:53
moja mama takie robi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat