Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki kruche z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag maki
4 łyżki margaryny lub masła
łyża cukru
3 łyzki śmietany
jajko
50 dag grzybów
pół czerstwej bułki paryskiej
pieprz i sól
jaja 2 szt.
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki kruche z grzybami

Z podanych produktów zagnieść kruche ciasto. Grzyby oczyścić, úmyć, poszatkować i udusić z cebulą. Następnie posiekać lub zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą czerstwą bułką, dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja. Nadzienie przyprawić i nakładać na rozwałkowane ciasto, zacisnąć brzegi i ciąć skośne paszteciki długości ok. 6 cm. Posmarować jajem i upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak