Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniówka z wkładką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
cebula czerwona
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
Kwas cytrynowy Prymat
2 łyżki śmietany
bulion cielęcy 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniówka z wkładką

Do ok 1-1,5litra wody dodać kostki cielęce.Cukinię obrać ze skórki i pokroić.Cebule i czosnek starty podsmażyć,dodać cukinię i poddusić.Całość dorzucić do wywaru.Podgotować,doprawić,dodać śmietanę i zmiksować.Dorzucić zioła.Na talerzu podawać z podsmażonym na chrupko boczkiem,grysikiem i startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.10.2011 20:49
ciekawy przepis
agata1722
agata1722 24.11.2010 20:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak