Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pattison z masłem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier
sól
patison 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pattison z masłem

Oczyszczone połówki pattisona obrać cienko ze skórki, pokrajać promieniście w kawałki. Włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotować 10 minut. Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Masło stopić, nie rumieniąc. Ugotowany pattison, odcedzić, wyłożyć na salaterkę, posypać bułeczką, polać masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 25.08.2010 10:47
taki prosty a taki smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak