Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 1,5 kilograma
czosnek 1/2 główki
koper 1 gałązka
sól 1,5 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
gorąca woda 1,5 litra
korzeń chrzanu 6 centymetrów
liść wiśni 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Na początku rozpuszczamy sól w gorącej wodzie.
Do kamionkowego naczynia układamy kolejno, połowę kopru, połowę gorczycy, 1/4 główki czosnku, liść wiśni, połowę korzenia chrzanu,
Następnie układamy ciasno ogórki, układamy resztę kopru, czosnku, chrzanu, dodajemy gorczyce liście wiśni.
Zalewamy ciepłą zalewą, dociskamy talerzem, przykrywamy, odstawiamy na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.07.2016 09:03
Domowe małosolne smakują najlepiej.
Beatris 06.07.2016 21:00
Domowe ogóreczki najlepsze...
dodi 06.07.2016 21:00
robie podobnie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak