Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rabarbaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 4-6 łogyg
jabłka 2 szt
woda 1/2 - 1 szklanki
cukier wanilinowy 75 g
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 8-10 szt
mleko 2% 1-1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyzeczka
makaron 300 g - drobny
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rabarbaru

Makaron – drobny – ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Umyte jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę lub plasterki. Owoce wrzucić do garnka dodać goździki , zalać niewielką ilością wody i zagotować. Pod koniec gotowania wyjąć goździki, dodać cynamon i cukier wanilinowy. W garnuszku dobrze wymieszać mąkę ziemniaczaną z mlekiem i wlać do zupy by ją zagęścić. Mieszając , gotować jeszcze chwilę . Na koniec dodać cukier do smaku. Zupę podawać z makaronem . Zupa jest smaczna na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.05.2017 09:17
Dziękuję:)
Ela15 12.03.2017 15:45
ciekawy przepis
Patrycja33 16.09.2016 09:57
bardzo ciekawy przepis, nie jadlam nigdy takiej zupki:-)
gusia1000 06.07.2016 12:45
Nie jadłam jeszcze takiej zupy. Trzeba zrobić na drugi rok.
Franciszek 06.07.2016 12:29
ciekawa zupa
w mojej kuchni 06.07.2016 10:15
dobra zupa
Habibi 06.07.2016 08:36
choć nie przepadam za zupami owocowymi, to taką bym chętnie zjadła :) co prawda rabarbar to warzywo, a nie owoc, ale tak się przyjęło, że najczęściej jadamy go na słodko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak