Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z kukurydzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 3 szt.
cebula biała 1 szt.
śmietana kremówka 1/2 szklanki
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
oliwa 2-3 łyżki
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kukurydzy

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać kukurydzę, wlać 1,5 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie ostudzić, zmiksować i zaciągnąć śmietanką. Przyprawić do smaku, schłodzić, rozlać na talerze, skropić oliwą i ozdobić świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.07.2016 20:51
nigdy nie jadłam, a z chęcią bym spróbowała
benka 06.07.2016 15:34
Jeszcze takiego nie jadłam.
Franciszek 06.07.2016 12:32
dobry pomysł
Motorek 06.07.2016 10:11
fajny chłodnik
RenataZ-et 06.07.2016 10:06
smaczna propozycja na chłodnik
Ania321 06.07.2016 01:41
fajny przepis :)
sezamek 06.07.2016 00:12
Ciekawa jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak