Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
biodrówka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler kawałek
por
ziemniaki 4 sztuki
tymianek 1 gałązka
lubczyk świeży 1 gałązka
ząbek czosnku 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
sól i pieprz
sok z cytryny
cukier odronina
śmietana 30%
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Zupa buraczkowa, pyszna i sycąca. Do tego o pięknym wyrazistym kolorze. Na wywarze mięsno-warzywnym. Warto co jakiś czas serwować :-)

Mięso z koscią umyłam, włożyłam do garnka, zalałam wodą i gotowałam. Buraki, seler, marchew pietruszkę obrałam, starłam na grubych oczkach i wrzuciłam do garnka.

Pora pokroiłam w cienkie paseczki, ziemniaki w kostkę i także wrzuciłam do reszty warzyw. Wrzuciłam też gałązkę tymianku, lubczyku, ząbek czosnku, ziele angielskie i lisć laurowy.

Dodałam sok z cytryny i odrobinę cukru. Gotowałam aż warzywa będą miękkie.

Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem. Pod koniec dodałam smietanę 30%.

Posypałam też koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.07.2016 09:37
bardzo smaczna
Madzai 03.07.2016 21:19
Super obiadek
bertpvd 03.07.2016 21:17
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak