Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser piankowo brzoskwiniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
ciastka maślane 250 gram
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
galaretka brzoskwiniowa 2 sztuki
masło 150 gram
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser piankowo brzoskwiniowy

Ciastka wrzuciłam do miski i rozdrobniłam je za pomocą drewnianego tłuczka. W rondelku rozpusciłam masło, dodałam je do ciastek, wymieszałam wszystko i wyłożyłam na spód tortownicy, ugniotłam, nasączyłam syropem brzoskwiniowym z puszki i wstawiłam tortownicę do lodówki.

1 galaretkę rozpusciłam w szklance gorącej wody.

Brzoskwinie pokroiłam w kosteczkę, zostawiłam 2 sztuki do dekoracji.

Mikserem ubiłam schłodzoną smietanę z łyżką cukru pudru. Do ubitej smietany dodałam tężejącą galaretkę i pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszałam całosć. Włożyłam do lodówki na pół godziny. Rozpusciłam w szklance wody drugą galaretkę.

Po upływie w/w czasu wyjęłam spód, wylałam masę a na to tężejącą galaretkę.

Torcik powędrował do lodówki na 3 godziny, przed podaniem ozdobiłam kawałkami brzoskwini

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.07.2016 10:58
smaczny deser
Krystyna32 02.07.2016 10:20
pyszności :)
Motorek 02.07.2016 09:21
bardzo dobry deser
w mojej kuchni 02.07.2016 08:18
w prostocie jest smak
Diana Rusiłowicz 02.07.2016 02:23
Apetycznie wygląda.
Franciszek 02.07.2016 00:29
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak