Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zieloną fasolką i młodymi ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

woda 3 litry
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kalafior 1/2 główki
zielona fasolka szparagowa 100 gram
ziemniaki młode 5 sztuk
pieprz do smaku
sól do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki

Dodatkowo

śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zieloną fasolką i młodymi ziemniaczkami

Wodę wlaćdogarnka.
Marchewki oraz pietuszkę obrać i umyć-pokroić na talarki.
Cebulę obrać i dodaćw całości do zupy.
Kalafior umyć i podzielić na różyczki- dodać do zupy.
Fasolkę umyć i odciąć końce.Podzielić na mniejsze częśći.
Ziemniaki obrać przy pomocy szorstkiej strony gąbki kuchennej. Umyć.
Pokroić w solidną kostkę.
Całość gotować pod przyktyciem około 15 minut- do miękkości.
Dodać przyprawę uniwersalną, kostkę oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na koniec do kubeczka wlać śmietanę. Dodać do niej kilka łyżek gotowej zupy, wymieszać i dolać całość do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.02.2017 14:00
prawdziwe smakowitości
misia123410 02.07.2016 20:04
jakie pyszności:)
Krzysztof15 02.07.2016 08:02
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak