Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezkofeinowa kawa mrożona (Caffe Frappe)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kawa zbożowa Inka 2 łyżeczki
mleko 3,2% 1,5 szklanki
bita śmietana w sprayu
czekolada mleczna 3-4 kostki
cukier kryształ 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezkofeinowa kawa mrożona (Caffe Frappe)

1 Mleko zagotować, usunąć kożuch, i zalać kawę zbożową. Wymieszać dokładnie, dodając cukry. I zostawić do przestudzenia. ( Jak kawa będzie letnia można wstawić ją na 20 min do lodówki)
2 Kawę przelać do wysokiej szklanki. Dodać bitą śmietanę, kostki lodu i udekorować startą czekoladą.
3 Podawać od razu po przyrządzeniu najlepiej z plastikową słomką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.07.2016 22:19
jak bezkofeinowa to dla mnie
gosia56 03.07.2016 09:35
Super u nas ostatnio króluje też kawusia mrożona
MałaMi89 02.07.2016 23:33
Uwielbiam mrożone! A w te upały jeszcze nie miałam okazji...
Krystyna32 02.07.2016 10:20
pyszności :)
Wafelek2601 02.07.2016 09:28
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak