Naleśniki szpinakowe z serkiem jagodowym

Naleśniki szpinakowe z serkiem jagodowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • szpinak świeży

    1 garść
  • mleko

    1/2 szklanki
  • woda gazowana

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • żółtko jaja

    3 sztuki
  • białka

    3 sztuki
  • sól

    szczypta
  • cukier

    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    1 łyżka

Farsz

  • jagody

    100 g
  • serek homogenizowany

    1 opakowanie
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania


Szpinak zmiksować z mlekiem na gładką masę, tak żeby nie było najmniejszego kawałka szpinaku. Dodać resztę składników oprócz białek i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę,dodać do ciasta naleśnikowego i delikatnie wymieszać.Smażyć cienkie naleśniki.Jagody zmiksować w blenderze i wymieszać z serkiem i cukrem waniliowym.Smarować naleśniki,zawijać i polać sosem jagodowym.Przybrać świeżymi jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzik239

02.07.2016 20:54
Wygląda obłędnie, na pewno spróbuje

Diana Rusiłowicz

02.07.2016 02:21
Ładniutkie :)

Renataj

01.07.2016 22:05
Wspaniale się prezentują - cudowne kolorki:)

olkaaa

01.07.2016 16:43
wyglądają rewelacyjnie

ilka01

01.07.2016 13:04
super wyglądają :)

mirosława4

01.07.2016 11:51
jakie piękne żywe kolorki , zapewne były smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat