Ciastka piniowe

Ciastka piniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzeszków pinii

    80g
  • polewy czekoladowej

    100g
  • Sklarowanego masła

    10g
  • masła

    125g
  • cukru

    50g
  • Kandyzowanej skórki z pomarańczy

    30g
  • mąki pszennej

    100g
  • mąki ziemniaczanej

    40g
  • kardamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy uprażyć bez tłuszczu.Polewę roztopić razem ze sklarowanym masłem.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.Skórkę zmiksować,razem z mąkami i kardamonem dodać do masy. Składniki zagnieść na gładkie ciasto.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Z ciasta uformować kuleczki i rozłożyć je na blachach wyłożonych pergaminem.Każdą porcję ciastek piec ok.15 min.Udekorować polewą czekoladową i posypać orzeszkami pinii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

08.01.2012 10:01
pyszne

christopher1

28.08.2010 11:41
Super - polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat