Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana pierś z kurczaka z plastrami boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki

ponadto

pierś z kurczaka 2 szt
boczek wędzony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana pierś z kurczaka z plastrami boczku

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na 3-4 części. Przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy. Smarujemy marynatą pierś z kurczaka. Odkładamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Następnie każdy kawałek piersi owijamy boczkiem. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie z każdej strony po około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.07.2016 11:18
na zdjęciu wygląda apetycznie
Wafelek2601 01.07.2016 09:16
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak