Orzechowy zawijaniec

Orzechowy zawijaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krupczatka

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • cukier puder

    10 dag
  • cukier wanilinowy

    2 łyzeczki
  • margaryna

    12,5 dag
  • jajko

  • mleko

  • aromat migdałowy

    3 krople
  • cukier

    15 dag
  • woda

    8 łyzek
  • białka

    2 sztuki
  • kwaśna śmietana

    1 łyzka
  • orzechy mielone

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy na pergaminie 35x45 cm
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, miexszamy z pozostałymi składnikami nadzienia. Wykładamy na ciasto zwijamy w roladę. Smarujemy śmietaną. Pieczemy 45 min w temp 180-200 stopni.
Przechowujemy w zamknietym pojemniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:41
Mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat