Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ule kokosowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 gram
cukier puder 120 gram
masło 80 gram miękkiego
mleko skondensowane niesłodzone 3 łyżki
spirytus 2 łyżki
rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ule kokosowe

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wiórki kokosowe, mleko spirytus i rum. Dokładnie zmiksować. Foremki do uli posypać cukrem pudrem i wypełnić masą kokosową. Wyjmować z foremki i układać na talerzyk. Schłodzić conajmniej godzinę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 01.08.2016 00:24
Bardzo smakowite :)
mysza75 01.07.2016 10:36
jakie fajne i pyszne ule
ben-ka 01.07.2016 10:27
szkoda, że nie mam takich foremek..................
Wacław 01.07.2016 10:06
pyszny deser :-)
Lis 01.07.2016 09:09
Smakowite, idealne do kawy
gusia1000 01.07.2016 08:40
To coś dla mnie.
Mniam 01.07.2016 07:58
Bardzo mi się podobają te foremki ule, można z nich, jak widać, takie pyszności zrobić :)
Ela427 30.06.2016 22:03
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak