Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowe w sosie z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt.
mięso mielone wieprzowe 20 dag
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
mąka 2 łyżeczki
tłuszcz 3 dag
koper świeży 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowe w sosie z kalarepki

Wykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku i dobrze odcisnąć. Mięso przyprawić, dodać odciśniętą bułkę i formować pulpety. Następnie włożyć do rondelka, zalać gotowaną wodą(tyle aby przykryła pulpety), dodać starte kalarepki. Gotować do miękkości, doprawić do smaku ,posypać posiekanym koperkiem. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, zaciągnąć potrawę i podawać na obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.06.2016 12:29
dobre pulpety w pysznym sosie
bertpvd 29.06.2016 22:24
pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak