Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka bez jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
mąka 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier waniliowy
margaryna zimna 1/2 kostki
jabłka 1 kg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka bez jajek

Produkty suche mieszamy i dzielimy na trzy częsci. Jabłka obieramy scieramy na tarcę o dużych oczkach i dzielimy na 3 częsci.
Na wysmarowaną tortownicę wykładamy 1/3 suchych produktów wyrównujemy i kładziemy 1/3 częsc jabłek. Ukladamy na przemian kolejne częsci tak, aby ostatnią warstwę stanowiły jabłka.
Bezpośrednio na wierzch szarlotki ścieramy margarynę. Pieczemy godzine 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:41
Już mi ślinka leci - polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak