Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo-pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 1 1/2 kg
papryka 1 1/2 kg/kolorowa
cebula 1 1/2 kg/kolorowa
sól
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Składniki na zalewę

ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
woda 6 szklanek
ziele angielskie
pieprz ziarnisty/kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo-pieczarkowa

Wykonanie:
Pieczarki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego i odcedzić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić razem z cebulą, posolić obficie i odstawić na dwie godziny, po czym dokładnie odcisnąć. Z podanych składników ugotować zalewę, wszystkie warzywa połączyć razem, przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, włożyć przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.06.2016 20:31
Fajna i szybka sałatka
Wacław 26.06.2016 12:38
fajna sałatka :-)
w mojej kuchni 26.06.2016 10:06
same smakołyki
Urszula Świeca 25.06.2016 21:58
Pyszna sałatka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak