Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka zawijane w boczku
Kroki postępowania
W czasie pieczenia udka kilkakrotnie polewam wytworzonym sosem, a 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby boczek się zarumienił.
udka kurczaka | 3 szt |
boczek wędzony | 9 plastrów |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
rozmaryn | 1 łyżeczki |
przyprawa uniwersalna | 0,5 łyżki |
pieprz | 0,5 łyżki |
sól | szczypta |
olej | 5 łyżek |
masło | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: