PIEROŻKI TORTELLINI Z JARMUŻEM, RICOTTĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

PIEROŻKI TORTELLINI Z JARMUŻEM, RICOTTĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

TORTELLINI

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • woda ciepła

    0,5 szkl

FARSZ

  • jarmuż

    3 garscie
  • ser ricotta

    2 łyzki
  • czosnek niedźwiedzi 

    2 szt
  • masło

    2 łyzki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

TORTELLINI:

Przesianą mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól, jajko, łyżeczkę miękkiego masła i wyrabiamy ciasto dolewając powoli ciepłą wodę.

Jeśli ciasto jest zbyt suche – zwiększamy ilość wody, jeśli zbyt kleiste – dodajemy mąki.

Gładkie, elastyczne ciasto zawijamy w folię spożywcza i odstawiamy na ok. 20 minut, by odpoczęło.

Po tym czasie rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi i nadziewamy zwijając malutkie pierożki.

Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia.

FARSZ:

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek, przesmażamy, a następnie wrzucamy posiekany i oczyszczony i sparzony wcześniej kilka minut we wrzątku jarmuż – smażymy kilka minut do miękkości uważając , by nie przypalić czosnku.

Dodajemy ricottę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

CAŁOŚĆ:

Pierożki podajemy polane roztopionym masełkiem z odrobiną soli i pieprzu.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

25.11.2016 08:15
Pyszne danie

MAR3STA

30.06.2016 21:50
bardzo apetyczne

olkaaa

29.06.2016 21:37
fajny przepis

Madzai

25.06.2016 13:42
Moje smaki :)

Iwusia

25.06.2016 12:45
ale muszą smakować ...

kd045

24.06.2016 22:44
super połączenie ;]

Katarzyna59

24.06.2016 21:36
bardzo smakowite

jagoda5913

24.06.2016 18:34
wygląda super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat