Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 2 kg
cytryny 2 sztuki
cukier 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa


1 Truskawki umyć, usunąć szypułki i zasypać cukrem. Odstawić na kilka godzin.
2. Cytryny obrać, usunąć pestki i drobno pokroić.
3. Truskawki wymieszać z cytryną i gotować na dużym ogniu do zgęstnienia. Najlepiej do tego celu użyć jak najszerszego garnka. Ja gotowałam ok. trzy godziny.
4. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.06.2016 10:38
fajna konfitura
iziona 25.06.2016 17:30
Cudne zdjęcia, a taka konfiturę uwielbiam.
Krystyna32 25.06.2016 10:36
bardzo smaczna
olkaaa 24.06.2016 14:59
uwielbiam taką
Futka 24.06.2016 14:51
Przepyszna konfitura :D
Agnieszka-87-25 24.06.2016 14:33
bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak