Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

manty z serem w sosie truskawkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierożki

mąka pszenna 0,5 kg
jajko 2 szt
mleko 0,5 szkl
olej 2 łyżki

nadzienie

twaróg 0,5 kg
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt

sos truskawkowy

truskawki świeże 0,5 kg
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: manty z serem w sosie truskawkowym

Ciasto na pierogi przygotowujemy z podanych składników. Następnie przekładamy na podsypaną mąką stolnicę i wałkujemy oprószając je mąką, by się nie kleiło. Przygotowujemy farsz: blendujemy ser, żółtka i cukier. Wycinamy okręgi za pomocą dużej szklanki. Na każdy kawałek ciasta nakładamy po łyżeczce farszu.Zawijamy tworząc sakiewkę. Gdy woda w garnku zaczyna się gotować smarujemy sitko olejem i układamy na nim pierogi. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 20-25 minut. Przygotowujemy sos: bendujemy truskawki z cukrem i polewamy nimi nasze manty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.06.2016 20:18
Ciekawy przepis
mirosława4 23.06.2016 19:00
apetyczne warte wypróbowania
benka 23.06.2016 17:05
na pewno pyszne
IKrakowianka 22.06.2016 23:06
Bardzo smacznne
Urszula Świeca 22.06.2016 22:26
Pomysłowe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak