Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto poziomkowo serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyzeczki
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 torebka
masło 20 dag
sól
aromat waniliowy
masło 25 dag
cukier 25 dag
jajko 4 sztuki
serek homogenizowany 25 dag
budyń waniliowy
sok z cytryny 1/2
kandyzowana skórka cytrynowa
poziomki 60 dag
galaretka truskawkowa
twaróg 50 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto poziomkowo serowe

Wymieszać mąke z proszkiem do pieczenia, dodac cukier cukier waniliowy i masło, sól oraz aromat waniliowy. Zmiskować, wyłozyć na stolnicę, rozwałkować wyłozyc na natłuszczoną blachę.
Masa: masło zmiksować dodać cały czas miksując cukier jajka sery budyń skórke z cytryny, skórkę kandyzowaną. Rozsmarować masę na cieście. Piec przez 50 min w temp 180 stopni. Wystudzić. Rozrobić galaretkę według przepisu na opakowaniu. Na wierzchu ostudzonego ciasta połozyć poziomki i zalać tęzejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.09.2010 22:59
super
christopher1 28.08.2010 11:45
Ciekawe połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak