Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 6 szt
por 1 szt
patisony marynowane 12 szt
jajko 4 szt
majonez 3,5 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami

1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 5 minut pod przykryciem. Pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. Rzodkiewkę oczyszczam i kroję w plasterki.

Patisony odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowanie składniki sałatki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu.

Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 22.06.2016 22:28
Sałatka pyszna.))
jagoda5913 22.06.2016 16:14
pysznie i zdrowo :)
Margo1 22.06.2016 16:11
bardzo fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak