Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski sos pomidorowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 12 1/2 kg
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 opakowania
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie
oregano 1 opakowanie
bazylia 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk
Ziele angielskie mielone Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski sos pomidorowy

Umyj dokładnie wszystkie pomidory, oczyść je z szypułek i wykrój zieloną część ze środka. Następnie podziel je na mniejsze kawałki i wrzuć do dużego garnka. Jeszcze przed gotowaniem zmiksuj je. Dodaj liście laurowe, pieprz, słodką paprykę, oregano i ziele angielskie i gotuj tak długo, aż zacznie przybierać intensywny kolor i zredukuje się mniej więcej o połowę. Dodaj sól, cukier, bazylię i wymieszaj. Gorący przecier wlewaj do wyparzonych słoików, przyłóż odpowiedniej wielkości celofan, który uszczelni zakrętkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 14.08.2016 10:43
pyszniutki sosik:-)
IZABELA29 06.07.2016 08:56
Bardzo dobry
IZABELA29 04.07.2016 07:49
Warto sprobowac
VioletoweKucharzenie 22.06.2016 19:56
pyszny sosik! idealny do pizzy.
Lis 22.06.2016 13:13
Bardzo smakowite
dodi 22.06.2016 12:14
same pysznosci, mniam
Ela427 22.06.2016 12:00
bardzo fajny przepis, robię podobnie :))
gosia56 22.06.2016 11:13
na pewno pyszny;)
Ola1984 22.06.2016 10:40
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak