Sposób przygotowania
Przygotuj pesto. Na rozgrzanej patelni podsmaż orzeszki piniowe. Przełóż je do naczynia, zalej oliwą i dodaj starty parmezan oraz liście bazylii. Całość zblenduj na jednolitą masę.
Ugotuj makaron w posolonej wodzie. Na ostatnie 3 minuty gotowania dorzuć też szparagi, aby lekko zmiękły. Paprykę przekrój na pół i posiekaj na plasterki, a następnie podsmaż na rozgrzanym na patelni oleju. Szparagi przekrój wzdłuż i podziel na mniejsze kawałki – dorzuć do papryki. Następnie dolej śmietanę i dodaj pesto – całość wymieszaj. Wrzuć makaron i zredukuj sos. Gotowe spaghetti ułóż na talerzu i posyp tartym parmezanem oraz skrop oliwą.
Ugotuj makaron w posolonej wodzie. Na ostatnie 3 minuty gotowania dorzuć też szparagi, aby lekko zmiękły. Paprykę przekrój na pół i posiekaj na plasterki, a następnie podsmaż na rozgrzanym na patelni oleju. Szparagi przekrój wzdłuż i podziel na mniejsze kawałki – dorzuć do papryki. Następnie dolej śmietanę i dodaj pesto – całość wymieszaj. Wrzuć makaron i zredukuj sos. Gotowe spaghetti ułóż na talerzu i posyp tartym parmezanem oraz skrop oliwą.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Ola1984
Futka
molanka
Ela427
Aleksandra/Olcia
IZABELA29
Patrycja33
jejkuchnia