Sposób przygotowania

Przygotuj pesto. Na rozgrzanej patelni podsmaż orzeszki piniowe. Przełóż je do naczynia, zalej oliwą i dodaj starty parmezan oraz liście bazylii. Całość zblenduj na jednolitą masę.
Ugotuj makaron w posolonej wodzie. Na ostatnie 3 minuty gotowania dorzuć też szparagi, aby lekko zmiękły. Paprykę przekrój na pół i posiekaj na plasterki, a następnie podsmaż na rozgrzanym na patelni oleju. Szparagi przekrój wzdłuż i podziel na mniejsze kawałki – dorzuć do papryki. Następnie dolej śmietanę i dodaj pesto – całość wymieszaj. Wrzuć makaron i zredukuj sos. Gotowe spaghetti ułóż na talerzu i posyp tartym parmezanem oraz skrop oliwą.

Komentarze

  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Mniam, uwielbiam domowe pesto :)
  • 0
    kkk-004-2
    Opublikowano

    Futka

    Moje smaki <3 Uwielbiam! Przepyszna propozycja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    molanka

    pyszna wersja spaghetti
  • 0
    dsc_0437
    Opublikowano

    Ela427

    uwielbiam spaghetti, a to musi smakować pysznie :)
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    bardzo smakowite
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    chetnie bym zjadla taki obiadek, pycha!
  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Pięknie wygląda. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !