Przepis i sposób przygotowania na: Biskwity z kremem mascarpone i owocami
Kroki postępowania
Stopniowo dodajemy cukier oraz po jednym żółtku.
Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy 4 porcję ciasta tworząc łyżką kółka o podobnej wielkości ( możemy także wyłożyć 8 porcji tworząc malutkie biszkopciki)
Gorące wyjmujmy natychmiast z piekarnika , podważamy szpatułką , składamy na pół.
Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Z truskawek usuwamy szypułki , kroimy w plasterki , z brzoskwini usuwamy pestki , kroimy w kostkę.
Krem mascarpone umieszczamy w szprycy lub rękawie cukierniczym , napełniamy nim zimne biszkopciki.
Na kremie umieszczamy plasterki truskawek.
Dekorujemy kawałkami brzoskwiń oraz czerwoną porzeczką.