Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3 szt
mięso mielone wołowo-wieprzowe 300 g
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
cebula czerwona 1 szt
ogórek konserwowy 3 szt
pomidory 2 szt
sałata masłowa 6 liści
majonez 5 łyżek
keczup 5 łyżek
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

1. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie wygrabiam masę. Z masy formuję okrągłe, spłaszczone kotlety. Kotlety smażę na patelni grillowej wysmarowanej olejem na rumiano z dwóch stron.

2. Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut, aby zmiękła. Pomidory i ogórki konserwowe kroję w plasterki.

3. Bułki przekrawam na pół. Majonez mieszam z keczupem. Sosem smaruję bułki od strony wewnętrznej. Na spód bułki kładę kolejno listek sałaty, cebulę czerwoną, usmażonego kotleta, ogórka, pomidora i listek sałaty. Całość polewam pozostałym sosem i przykrywam wierzchem bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 20.06.2016 11:29
zjadłabym :)
Krystyna32 20.06.2016 08:39
bardzo smaczne
2milutka 19.06.2016 22:09
przepyszne ;)
Lis 19.06.2016 20:27
Domowe najlepsze;)
Justi2401 19.06.2016 20:26
Skusiłabym się na takiego. Pycha! :)
IKrakowianka 19.06.2016 19:37
Pysznie wyglądają
Urszula Świeca 19.06.2016 17:54
Pyszne hamburgery.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak