Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z uda kurczaka w marynacie ketchupowej- mieso pieczone w słoiku :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 0,5 kg
ketchup pikantny 0,5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
czosnek ząbki 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z uda kurczaka w marynacie ketchupowej- mieso pieczone w słoiku :)

Filety z uda kurczaka oczyszczamy. Przygotowujemy marynatę złożoną z ketchupu , ziół prowansalskich , pieprzu i przeciśniętego czosnku. Mięso umieszczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie mięso wkładamy do słoików -zamykamy nakrętka i wstawiamy do piekarnika na 50 minut. Pieczemy w 180 stopniach. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.06.2016 12:21
Interesujący pomysł.
mirosława4 18.06.2016 20:16
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak