Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z soczewicy i szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

15 dag czerwonej soczewicy
15 dag świeżego szpinaku
3-4 łyżki octu balsamicznego
6 łyżeczek tartego chrzanu
8 plastrów rostbefu
rosół warzywny 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z soczewicy i szpinaku

Soczewicę ugotowac w bulionie(10 minut). Szpinak opłukac, przebrac,osączyc.Ocet balsamiczny połączyc z 2 łyżeczkami chrzanu, doprawic do smaku solą i pieprzem, wymieszac z soczewicą. Na małe talerzyki przekładac listki szpinaku, porcję ciepłej soczewicy i po dwa plasterki rostbefu oraz dodatkowo po łyżeczce tartego chrzanu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak