Malinowy śmietanowiec

Malinowy śmietanowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    25 dag
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • fanta o smaku pomarańczowym

    150 ml
  • olej

    1/2 szklanki
  • mąka

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • cukier waniliowy

    5 torebek
  • śmietana w proszku Śnieżka

    2 opakowania
  • maliny

    1/2 kg
  • kremówka

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mikserem utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym, w trakcie miksowania dolewać fantę a następnie olej. Stopniowo dodawać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. miksując na gładką masę, Caisto wyłozyc do natłuszczonej tortownicy. Piec przez 25 minut w temp 180 stopni ostudzić.
Masa: ubić mikserem śmietanę z cukrem waniliowym i Snieżką. Do masy dodac 2/3 malin wymieszać, rozsmarować na cieście. Wstawić do lodówki na okolo 3 godziny. Przed podaniem udekorować pozostałymi malinami...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:49
Polecam znakomity przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat