Przepis i sposób przygotowania na: Bomba truskawkowo czekoladowa z galaretka
Kroki postępowania
Bialka oddzielamy od zoltek.
Bialka ubijamy na sztywna piane.
Zoltka ucieramy z cukrem na puszysta piane.
Mieszamy dokladnie do polaczenia sie skladnikow.
Ciasto wylewamy do tortownicy i pieczemy w temp 180 st C, okolo 20 minut.
Ciasto po wystudzeniu dzielimy na dwa blaty
*w miedzy czasie rozpuscic galaretke w szklance wody i zostawic do wystudzenia
Kremowke ubijamy na sztywno z cukrem.
Nastepnie dodajemy pol serka i mieszamy razem.
Czesc masy odkladamy
Delikatnie wymieszac
(ja dodalam jeszcze kolorowa galaretke na dno, ktora mi zostala po innym deserze- opcja do wyboru)
Dno wykladamy drugim blatem biszkoptowym i obciazamy talerzykiem.
Odstawiamy do lodowki do schlodzenia
Smacznego!