Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soljanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
łopatka bez kości 0,4 kg
kiełbasa biała 0,3 kg
boczek wędzony 0,3 kg
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ogórki kiszone 0,7 kg
cebula 4 szt
marchew 2 szt
śmietana 12% 200 ml
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwki czarne 30 dkg
czosnek 4 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Soljanka

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe umyć i włożyć do garnka. Dodać oskrobaną marchewkę. Zalać 3 l. wody i gotować aż do miękkości mięsa.

Po ugotowaniu mięso pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Soljanka foto
2
Marchewkę wyjąć. Do powstałego wywaru dodać pokrojony w wąskie paski boczek i posiekany czosnek. Gotować na wolnym ogniu.
Krok 2 - Soljanka foto
3
Łopatkę upiec w piekarniku. Po upieczeniu drobno pokroić i dodać do gotującego się wywaru.
Dodać również pokrojoną w plasterki biała kiełbasę.
Krok 3 - Soljanka foto
4
Cebulę posiekać i smażyć na odrobinie oleju. Pokroić w kostkę ogórki i dodać do cebuli. Wszystko razem smażyć ok 3-5 minut.
Krok 4 - Soljanka foto
5
Do wywaru dodać podsmażone z cebulą ogórki oraz pomidory z puszki. Gotować razem wszystkie składniki ok 20-30 minut.
Krok 5 - Soljanka foto
6
Na koniec doprawić do smaku. Dołożyć posiekane czarne oliwki i podawać z kwaśną śmietana oraz natka pietruszki . Smacznego.
Krok 6 - Soljanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.07.2016 17:10
pożywna zupka
misia123410 18.06.2016 13:13
Same pysznośći:)
Alex_M 17.06.2016 16:42
fajna zupka
Agnieszka-87-25 17.06.2016 14:29
dobra zupka
Ewelina1991 17.06.2016 13:52
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak