Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

4 sprawione makrele
2 cytryny
1 pęczek szałwi
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela w ziołach

Makrele opłukac ususzyc, natrzec z zewnątrz i od środka solą i pieprzem.Cytryny sparzyc gorącą wodą, ususzyc, z jednej otrzec skórkę. Obie cytryny pokroic w plasterki. Częsc listków szałwii, skórki i plasterków cytryny umieścic wewnątrz ryb, resztę ułożyc na wierzchu. Makrele ułożyc n agrillu, piec 20 min. Od czasu do czasu smarowac olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak